Historia

Compromís Social

Durant tota la trajectòria empresarial, Feixas Aulet ha tingut sempre present que “vendre productes contaminants, no significa no tenir cura del medi ambient”.

Per això, ha intentat sempre destinar recursos i ha demostrat una gran sensibilitat envers l’entorn. Un bon exemple d’aquesta inquietud el trobem a la benzinera de Manlleu, reconeguda pels mitjans de comunicació com la “primera benzinera ecològica” (Medi Ambient, TV3. 1996).

Aquest fet s’explica per la realització d’una diversitat d’activitats d’educació i sensibilització medioambiental i en l’ús i el consum més responsable dels carburants, com també d’uns equipaments tècnics que eviten la contaminació en la major mesura possible començant pels recuperadors de gasos; el decantador d’hidrocarburs; el recuperador d’aigües dels rentadors i aprofitament de les aigües pluvials, l’utilització de sabons biodegradables.

El Punt de Recollida Selectiva (deixalleria), pionera en l’Estat en reciclatge i classificació de deixalles; l’edició dels “ecoconsells” (1995-2002) en el camp educatiu per tal d’ajudar a l’estalvi de combustible, l’iniciació a jocs reciclats com “Recicla’t i juga a xapes!”

I acabant per la creació de la proposta didàctica de la “Benzinera, SUPERESCOLA Sense Plom”
(1996-1998), amb el suport de l’Ajuntament de Manlleu, EUMO Editorial i la Vola. Per l’escola de la benzinera i varen passar més de 40 escoles de la comarca amb un total de més de mil escolars, d’entre vuit i dotze anys, amb l’objectiu de conscienciar-los a tenir cura del medi ambient ja que són la base de les generacions futures. Per aconseguir-ho, la visita guiada es basava en dos grans eixos: l’energia i els transports lligats per l’impacte ambiental; a més d’un quadern didàctic que constava d’exercicis d’estudi, pràctics, d’observació, lúdics, de dibuix i amb una part molt important de treball de laboratori. Al acabar-se l’activitat, tot el mobiliari de maquetes i quaderns de treball van ser cedits a la Facultat de Magisteri de Uvic, on un equip de professors varen adequar aquesta proposta de manera virtual sense moure’s de l’escola.

Fruit de totes aquestes tasques, la benzinera de Manlleu va merèixer diversos programes d’àmbit nacional i internacional: “Més enllà del 2000”, TV3, 1996; “Som i Serem”, TV3, 1997; i diversos programes i reportatges de la premsa comarcal.

A l’any 1999, el MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona), va proposar a l’empresa d’acollir una obra de l’artista Perejaume ja que tenia la intenció d’exposar la seva obra fora de l’espai expositiu tradicional, el museu. L’experiència va ser tant positiva que va sorgir la idea d’una nova proposta: “la benzinera d’Art (1999-2001)”, la qual va acollir, durant més de dos anys, a 23 artistes contemporanis.

L’empresa Feixas Aulet ha intentat ser sempre una empresa innovadora, estant pendent de les necessitats del mercat juntament amb el compromís de fer un medi més sostenible. Per aquest motiu, de seguida que va aparèixer un nou carburant més ecològic, Feixas Aulet en va promoure’n la seva comercialització, essent pioners en la seva distribució a Osona. Estem parlant del Biodiesel, un carburant extret d’olis d’origen vegetal i que es barreja actualment al 30% amb el gasoli convencional.

D’altra banda, apostant per les energies alternatives, l’any 2004 vam instal•lar panells de plaques fotovoltaiques a tres estacions de servei: a Manlleu, a Vic i a Zona Diesel Vic, amb l’objectiu d’implantar-ne i augmentar-ne les potencialitats a totes les nostres instal•lacions. Continuant amb la línia d’innovació, també s’està treballant en la comercialització d’un nou carburant, el BIO-ETANOL (benzina d’origen vegetal).














C/ Bac de Roda de nº 52 | 08510 Roda de Ter | Tel. 93 850 01 21 | roda@feixasaulet.cat